[RAYA OH RAYA]: Are you ready for Pre-Raya Collection?!!

Sambutan Hari Raya merupakan perayaan yang paling dinanti-nantikan oleh semua umat Islam di Malaysia khususnya. Rata-rata rakyat Malaysia mula tercari-cari busana untuk Hari Raya yang bakal menjelma tidak lama lagi. Apa yang pasti, tahun 2018 pastinya menjanjikan sesuatu kelainan buat semua penggemar baju kurung, kebaya dan jubah.

Continue reading “[RAYA OH RAYA]: Are you ready for Pre-Raya Collection?!!”

[TIP & TRIK]: 19 idea “mix and match” buat anda tampil bergaya!

Pemilihan busana yang indah dan aksesori yang tepat dapat membantu anda tampil lebih menawan. Pilihlah busana yang rapi menutup aurat, tidak tipis dan selasa untuk digayakan. Selain itu, anda juga perlu bijak memilih busana yang sesuai berdasarkan  pola/corak/motif pakaian serta aksesori yang sesuai kerana ia akan memberikan gambaran keseluruhan terhadap penampilan anda.

Continue reading “[TIP & TRIK]: 19 idea “mix and match” buat anda tampil bergaya!”

Special SALE Sempena 200k Follower!

“Tq color blast ? skrg snang, x payah pening2 cari kain cantik, cari tailor yg sedap jahit, oder je kat color blast, sume design cantik, pakai sedap, harga berpatutan, jimat!!! ??” – Lynda Darling

.

“Kain memg owesome..walaupon hrga x mahal..tp tetap selesa.. siap promote kt kwn2..”- Maman Jaja

.

“Ya ampun…baru je pagi tadi grab 2 helai pagi tadi..dah update design baru..canttiikk lak tu…tension nyee..” – Juraidah Jumatin

Continue reading “Special SALE Sempena 200k Follower!”

(INSPIRASI): 7 WANITA BERJAYA DALAM INDUSTRI PERNIAGAAN DAN FESYEN DI MALAYSIA!

Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian. Itulah yang mungkin sesuai untuk menggambarkan kejayaan 7  figura muda usahawanita yang hebat ini. Mereka adalah antara ikon yang melopori perniagaan fesyen yang sangat dikagumi di Malaysia kerana kejayaan dan kelainan yang dibawakan oleh mereka telah mencetuskan fenomena di kalangan masyarakat. Pastinya anda ingin mengetahui siapa mereka. Maka, inilah cebisan kejayaan mereka dalam perniagaan fesyen yang mana jenama mereka sentiasa meniti dari bibir ke bibir setiap lapisan masyarakat.

Continue reading “(INSPIRASI): 7 WANITA BERJAYA DALAM INDUSTRI PERNIAGAAN DAN FESYEN DI MALAYSIA!”

[5 TIPS UNTUK PLUS SIZE]: Tampil Langsing Penuh Bergaya…

Memilih busana yang sesuai untuk anda yang bertubuh plus size selalunya agak sukar. Kebiasaannya pakaian yang dipakai akan nampak ketat sehingga menonjolkan lemak-lemak yang berlebihan di bahagian tubuh. Sementara itu, jika pakaian itu terlalu longgar, tubuh anda akan kelihatan lebih besar berbanding saiz asal. Jadi untuk mengatasinya, wanita yang memiliki tubuh plus size perlulah meneliti serta memilih material yang terbaik, potongan yang sesuai serta motif busana yang tepat untuk memberikan ilusi lebih langsing dalam menggayakan sesuatu rekaan. Namun, anda dinasihatkan supaya tidak terlalu takut untuk bermain dengan fesyen untuk tampil lebih cantik dan menawan. Semak 5 tips yang sesuai untuk anda yang memiliki tubuh plus size ini.

Continue reading “[5 TIPS UNTUK PLUS SIZE]: Tampil Langsing Penuh Bergaya…”

[MEGA CLEARANCE SALE]: Semua item berharga RM50 sahaja!

OHMAIGADDD…!!! 2017 MEGA CLEARANCE SALE SEDANG BERLANGSUNG DI COLOR BLAST…ADE LEBIH 11,000 PASANG DESIGN2 BARU UNTUK DIHABISKAN SEMENTARA STOCK MASIH ADA.. YAAA SEMUA ITEM RM50 SAHAJA…!!!
.
.
.
“YAA AMPUN! BUAT HAL BETULLAH COLOR BLAST NIE… KALAU SEMUA HARGA RM50, TERPAKSALAH SIS JALANKAN MODUS OPERANDI NIPISKAN DOMPET EN SHUBEN LAGI KALINI.. HIHIHI”

Continue reading “[MEGA CLEARANCE SALE]: Semua item berharga RM50 sahaja!”

[TIPS COLOR BLAST]: 9 cara untuk atasi stress di tempat kerja!

Stress adalah keadaan jiwa yang paling popular di abad ini. Cuba anda ingat kembali, berapa ramai orang yang anda temui mengatakan bahawa mereka sedang mengalami stress atau mungkin anda sendiri sedang mengalaminya? Stress bukan suatu penyakit, tetapi jika anda tidak dapat mengatasinya dalam waktu tertentu, ia akan memberikan impak yang negatif kepada kesihatan. Jika kita tidak berusaha untuk mengawalnya, lama kelamaan kadar stress yang tinggi akan menyebabkan anda tidak bersemangat untuk ke tempat kerja.

Continue reading “[TIPS COLOR BLAST]: 9 cara untuk atasi stress di tempat kerja!”

[TINGGAL 3 HARI LAGI..!!!]: Ayuh, Malaysiaku Sale bakal berakhir…..

Cepat uolss! Sempat lagi kalau nak grab harga diskaun vavavoommm nie… Boss sis dah bagi hint, tinggal 3 hari je lagi sebelum semua design akan kembali kepada harga asal. Sebelum melepas, haruslah pantasss okey!

.

.

Dapatkan koleksi ini serta pelbagai design lain melalui website kami https://colorblast.my/ atau anda juga boleh follow Instagram https://www.instagram.com/colorblastcloset/ untuk info dari semasa ke semasa.

[AYUH, MALAYSIAKU!]: Makin lama makin rancak, mana boleh tahan…!!!

Amboiiiii…nampaknya, sempena sambutan Bulan Kemerdekaan dan Hari Malaysia makin lama makin rancak, makin panas, makin masyukkk Color Blast nie tau! Crazy Sale Markdown ni memang tak kan dapat kat tempat lain punyalah. Sis berani potong jari, ehh (potong kuku jer) kalau uols jumpa sale gila-gila macam ni kat tempat lain. So, apa yang menarik sangat tu? Jom uolsss, cekidaut apa yang best yang korang boleh grab barang sehelai dua. Nak pulak sekarang kan musim orang kawen. Mesti uolsss dapat banyak undangan kawen. Tapi blur nak pakai baju mana kan…hehehe

Continue reading “[AYUH, MALAYSIAKU!]: Makin lama makin rancak, mana boleh tahan…!!!”

[MERDEKA SALE]: JIMAT SEHINGGA 30%!!!

Sempena sambutan Hari Kemerdekaan yang ke-60 tahun serta Hari Malaysia yang bakal disambut tidak lama lagi, Color Blast Closet sekali lagi mahu membuka peluang keemasan buat semua untuk membeli-belah demi memberi ganjaran kepada diri sendiri sambil menyambut hari yang penuh bermakna bagi seluruh rakyat Malaysia.

Continue reading “[MERDEKA SALE]: JIMAT SEHINGGA 30%!!!”